Devlet Personel Başkanlığı, görevde yükselme sıkıntısına çözüm bulsun

Danıştay 5. Dairesinin Sağlık Bakanlığı görevde yükselme uygulamasına ilişkin kararını bugünkü dosyamızda incelemiştik. Söz konusu kararda, yargı yolu kapalı olduğu için uyarma ve kınama için puan düşülmemesi, aylıktan kesme için ve kademe ilerlemesinin durdurulması cezası için de düşülen puanların fazla olduğu tespiti yer almaktadır. Sağlık Bakanlığı için verilen bu karar şuan görevde yükselme sınavı ilanına çıkmış tüm kurumları sıkıntıya sokmuş durumdadır. Bu nedenle, ne yapılacağı konusunda acil bir karar alınmalıdır.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Eylül 2010 15:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Danıştay 5. Dairesinin kararında,

1- Yargı yolu kapalı olduğu için uyarma ve kınamadan dolayı puan düşülmemesi gerektiği,

2- Aylıktan kesme için 4, kademe ilerlemesinin durdurulması cezası alanlar için ise 6 puan düşülmesinin makul olmadığını,

belirtmiştir.

Danıştayın bu kararı, sadece Sağlık Bakanlığını değil tüm kamu kurumlarını ilgilendirmektedir. Zira, puan düşülmesi hususu, Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan genel yönetmelikte de düzenlenmiş ve bir çok kurum bu genel yönetmelik değişikliğine uygun kurumsal yönetmeliklerini yayınlamıştır.

Üstelik yine bir çok kurum şuan için görevde yükselme ilanına çıkmıştır. Bu kurumlar tek başlarına Sağlık Bakanlığı düzenlemesine ilişkin Danıştay kararını esas alamamaktadır. Zira bu karar Sağlık Bakanlığına yöneliktir. Ancak, Danıştayın tavrı bu yönde olduğu için, ilana çıkan kamu kurumları, açılacak davalar nedeniyle sıkıntı yaşayacaktır. Eğer hiçbir işlem yapılmaz ise gereksiz yere davalar kaybedilecektir.

Kamu kurumları, uygulamayı yönlendirmekle yükümlü Devlet Personel Başkanlığının görüşünü beklemektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber